2022-04-11 13:54:57• hírek • közlemény

Szerdán Szatmárnémetiben vendégszerepel a Déryné társulat

április 13

Április 13-án, szerdán 19 órai kezdettel az Északi Színházban lesz látható a Déryné ifjasszony című előadás. A Déryné társulat előadásának rendezője a Budapesti Nemzeti Színház főigazgatója, Vidnyánszky Attila.

A Magyar Kultúra Hetére tervezett, ám januárban elmaradt előadás most lesz látható az Ady Endre Társaság és a Harag György Társulat szervezésében.


A magyar nyelvű színjátszás kivívóiként tiszteljük a vándorszínészeket, ezeket az eltökélt alakokat, köztük az olyan nagy formátumú személyiségekkel, mint Déryné is volt.


Az előadás főhajtás a magyar színjátszás hőskora előtt, ahol romantikus szerelmek, nagy fellángolások, szenvedélyes viszonyok szövevényében hol küszködnek, hol csatát nyernek hivatásuk, a magyar nyelvű színjátszás ügyéért folytatott küzdelemben. A színpadon megelevenedő milliőt átszövi a színház erejébe vetett hit, ezért a láthatatlan bizonyosságért zajló folytonos törekvés, melyben ki-ki a maga tehetségével, leleményességével vagy éppen fondorlatával próbál érvényesülni. Herczeg Ferenc kalandokkal, tréfákkal, felfokozott érzelmekkel kikövezett színművét a színészek hangszeres játéka teszi még virtuózabbá.


Az előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegypénztárában, minden hétköznap 10 és 17 óra között, illetve az előadás előtt egy órával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: